Verslag

De kop is er vanaf

Vanaf heden zal Marcinello de rijdende reporter u (on)regelmatig 😊 informeren over de voortgang van het wielerseizoen van de fietsvrienden. Tot nu toe wil het weer nog niet lekker meewerken. De lente had al lang zijn intrede moeten doen maar de praktijk is wat weerbarstiger met als gevolg dat de winterkleding nog steeds op ooghoogte in de kledingkast ligt. 

Dat gaf vorige week best wel even een vreemd gevoel. Wij hadden de eerste voorbespreking van de Homeride waar we dit jaar met een team van de fietsvrienden aan gaan deelnemen. Gelukkig vindt het evenement op 24 en 25 juni plaats. Laten we hopen dat we er dan qua weer iets beter vanaf komen.Voor degenen die De Homeride niet kennen even een korte uitleg in een notendop:

Het betreft een rit van circa 500 km die binnen vierentwintig uur in Nederland wordt gereden met een team van 10 Fietsvrienden en vier begeleiders. De rit wordt in het eerste en het laatste gedeelte door het voltallige team gereden en in de tussenliggende gedeelten lossen de teams van vijf rijders elkaar af. Per rijder wordt er ongeveer 350 km afgelegd. Een stevige prestatie dus! Allemaal voor dat ene doel: families en hun zieke kind dicht bij elkaar brengen in Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen

In de bespreking van vorige week zijn de puntjes op de i gezet voor de teamsamenstelling en de niet onbelangrijke ondersteuning. Het team zal ik in het volgende verslag aan u voorstellen. Bij zo’n rit dien je allerlei zaken goed te regelen. Zo is er een personenbus nodig, een bus voor de fietsen, verlichting, shirts, voeding, reservemateriaal etc. etc. Een waslijst aan zaken die we vorige week allemaal besproken hebben en waarvan we allemaal een deel voor onze rekening nemen. Als team hebben wij ons als doel gesteld om tenminste €7.500,- aan het goede doel te kunnen doneren. Het zou fantastisch zijn als u daar als lezer een bijdrage aan wilt leveren. Elke bijdrage is van harte welkom!! U kunt uw bijdrage storten door van deze link gebruik te maken: 

https://www.homesportevents.nl/teams/fietsvrienden-wormer

Wij zorgen ervoor dat de kilometers gereden worden. Uw steun zou ons enorm (extra) motiveren!! De komende weken houden we u op onze diverse media, onder ander onze website en Facebook op de hoogte van onze belevenissen en voortgang. 

Afgelopen weekend voelde onze “reguliere” Fietsvriendenrit als de aftrap van de voorbereiding. Wat een lekker weer zeg. Het zou toch een cadeautje zijn als we in juni ook dergelijk weer zouden hebben. Wie dan leeft wie dan zorgt. Eerst maar ff genieten van wat er nu is. De eerste 100 km staat op het programma. Er verzamelt zich een imposante groep in de oranje clubkleuren gestoken Fietsvrienden bij de Brandweerkazerne deze morgen. Twintig stuks in totaal. Een ander deel van de groep heeft nog een gravelrit gepland in de omgeving van de kust. Kortom de clubkleuren zijn in geheel Noord-Holland goed vertegenwoordigd. We vertrekken om 08.30 sharp met twintig man in Oostelijke richting tegenwind. De rit gaat richting Marken. Als je daar rechtstreeks naar toe rijdt kom je niet aan de 100 km dus onze parcoursplanner Steef heeft een omweg gepland via Zaandam en Amsterdam Noord. Je denkt onderweg dat je alles gezien hebt maar er zit altijd wel weer een verassing in. De stemming in de groep is net als het weer opperbest. Er wordt flink wat bij en afgekletst onderweg en voordat we het weten zitten we in Marken. Daar zijn we weer een dankbaar onderwerp voor de eerste fotograferende toeristen die ook uit hun winterslaap zijn ontwaakt. De oranje colonne trekt altijd weer aandacht. Joep K, de benjamin van de groep vandaag, kan een verbaasde blik niet onderdrukken. Ja Joep! Al die strakke lijven trekken natuurlijk vol de aandacht! Of zal het toch de oranje kleur zijn?:-)  Laten we het voor ons gevoel van eigenwaarde maar op het eerste houden. We zijn overigens niet de enige rijders die de oostelijke richting hebben gekozen. In Marken aangekomen wordt het terras aan de haven bijna geheel bezet door wielrenners. Steef regelt centraal de bestelling en wij genieten van het uitzicht over de haven. Ronald H giert zichtbaar van de honger. Onder groeiende verbazing van zijn tafelgenoten verorbert hij binnen recordtijd een krentenbol en twee bananen en topt hij dit geheel af met een brok appeltaart met slagroom. En dit allemaal zonder een boertje te laten tussendoor. 

Het is verleidelijk om in het zonnetje te blijven zitten maar we gaan na een half uur toch weer op pad voor het restant van de route.  Met name het eerste deel over de smalle fietspaden over de dijk zijn wel een uitdaging op zich vandaag. Er zijn opvallend veel (elektrische en race)wielrijders die het lekkere weer mee willen pakken. De reacties op de imposante oranje groep zijn zoals altijd gemengd en variëren van een licht applaus (ja werkelijk!!) en opgestoken duimen tot opgestoken andere delen van de hand en panikerende stemverheffingen. Begrijpelijk natuurlijk. We zijn inmiddels gewend om er mee om te gaan.Gedurende de terugweg vervaagt geleidelijk de hoop dat de imposante brandstofinname van Ronald H. zich omzet in veel kopwerk. Helaas blijkt dat hij moeite heeft om zijn abonnement op het derde en vierde wiel op te zeggen.

Via de Purmer, Purmerend en de Beemster belanden we bij het Alkmaardermeer. Daar wordt er nog even gas opgezet om te zorgen dat we op tijd thuis zijn om de verrichtingen van Max en Nyck te volgen. Alles verloopt volgens plan en we kunnen terugkijken op een geweldige rit vandaag. Een waardige start van onze voorbereiding op de Homeride. Blijf ons volgen. We plaatsen regelmatig nieuwe verslagen en updates!!

Marcinello uw rijdende reporter