Verslag

Een mooie pinksterrit

Beste lezers hier weer even een bericht van de rijdende reporter.

We rijden vandaag in twee en viertallen. We gaan gelukkig weer de goede kant op want het rijden in kleine groepen begint ook zijn negatieve beslag te krijgen op de inspiratie van de rijdende reporter.

Om de lezer nu elke week te boeien met de “avonturen” van Joep en de rijdende reporter trekt nu ook niet bepaald volle zalen.

Vanmorgen staat er een rit naar Weesp op het programma. Joep en uw rijdende reporter besluiten extra vroeg te vertrekken in een poging om de drukte te vermijden.

Het eerste stuk door de Enge en Wijde Wormer richting Purmerend wordt er meteen het nodige van de kracht en het uithoudingsvermogen gevraagd. Ondanks de zomerse dag staat er toch een stevige wind uit het Oosten. We passeren Purmerend via de Weidevenne en rijden langs het Noord Hollands Kanaal richting Amsterdam Noord.

Joep is in zijn nopjes met de nieuwe onderdelen op zijn fiets. Ceramische lagers, nieuwe tandwielen een nieuwe ketting; het kan niet op; er wordt maximaal geïnvesteerd in het materiaal. Ik ben benieuwd naar het effect!!

In Amsterdam wordt er weer een beroep gedaan op de navigatie skills. Dit is elke keer weer een uitdaging. Vandaag blijkt de Garmin redelijk van het pad te gaan (hoe toepasselijk!). Na een stukje van de route afgeweken te hebben houdt de aankondiging voor de kruisingen het voor de rest van de rit voor gezien. Best wel ff een uitdaging want het paarse lijntje op het kleine schermpje volgen blijkt niet echt eenvoudig. Net onder Amsterdam gaat het dan ook mis. We worden weer teruggeleid richting Amsterdam Zuid en de Garmin wil ons het Amsterdam Rijn Kanaal weer terug laten volgen richting Amsterdam Oost.

We besluiten dat maar niet te doen en rijden richting Weesp in de hoop dat de Garmin ons daar weer terug naar de route leidt. In eerste instantie lijkt dat goed te gaan maar na een rit over het industrieterrein worden we door Weesp gestuurd en vervolgens weer het industrieterrein op. Maar ff een gelletje en een slokje drinken en ff overleg. We besluiten de terugreis maar te beginnen. Bij het Amsterdam-Rijnkanaal pakken we dus toch maar de voorgestelde route op.

Dat blijkt te werken!!

Via de Schellingwoudebrug komen we zo in de polders boven Amsterdam terecht en gaat het richting Watergang en volgen we de Jaagweg richting Purmerend. Halverwege moeten we wachten voor het verkeerslicht. Joep schiet door en ik kom naast een dame bij het verkeerslicht te staan. “dat doet hij normaal nooit hoor” zeg ik met een lach. “het kan ook zijn dat hij goed verzekerd is”. Het licht springt op groen en ik laat het prettige gezelschap achter me. Ik stel Joep voor om ons nog ff af te laten zakken maar Joep besluit zijn investering in het materiaal om te zetten in snelheid. Jammer hoor!!

We worden door een groep van drie renners ingehaald die kennelijk de oranje tenues als een mikpunt hebben gebruikt. Zodra ze voor ons rijden hangen we erachter en gebeurt er voorop eigenlijk niet zo veel meer. Kennelijk hebben ze met de inhaalactie hun kruit verschoten. Wij gaan om en om voorop rijden en een kilometer verder kijken we achterom en zien we de mannen alleen nog in de verte rijden. Zal het nieuwe materiaal van Joep dan toch zijn werk doen J.

We rijden door Purmerend en besluiten via de Zuiderweg terg te keren naar Wormer. Op de Zuiderweg haken er nog twee rijders aan en gaat het gas er nog ff flink op.

Via de Enge Wormer vervolgens weer op huis aan en wederom een heerlijke rit om op terug te kijken.

Hopelijk kunnen we onze groepsritten weer snel oppakken.

Tot snel

Marcinello uw rijdende reporter