Verslag

Fly By Zwaai By 11 April 2020

Afgelopen week kwam El Condor met het fantastische idee om een Fly By Zwaai By te organiseren, zoals we van hem gewend zijn, is de route natuurlijk al gereed. Bij de eerste blik op de route denk je wel, wat een vreemd rondje, maar door op de route in te zoomen, is meteen de bedoeling van dit rondje duidelijk. We rijden heen en weer aan weerskanten van het Noord Hollands Kanaal, wat een geweldig idee. Dennis heeft verder de organisatie en coördinatie van deze ronde op zich genomen. In de speciale Whatsapp groep werden er enkele simpele maar duidelijk regels opgesteld, vertrekken als solo-rijder of als tweetal om de 7 minuten. Al vrij snel hadden zich 18 personen aangemeld en de indeling was door Dennis gemaakt.

Het mooie voorjaarsweer gaf zelfs al de mogelijkheid om in je korte broek te kunnen rijden, is dat niet heerlijk… De start was vanaf 12.00 uur en de route ging eerst naar Purmerend, vanaf Purmerend draaide we heerlijk voor het windje richting Graftdijk, vanaf nu konden we onze fietsvrienden aan de overzijde tegenkomen. En ineens was het moment daar, de eerste oranje helm was in aantocht, zwaaien en een flinke brul. Wat ontzettend leuk. Daarna kwam ineens een solo fietsvriend langs die zich niet had aangemeld maar toch even sfeer kwam proeven, Rob P kwam even buurten (later op Strava terug gezien, want af en toe is het natuurlijk lastig te zien wie er langsrijd), ontzettend leuk Rob! Hierna volgenden er natuurlijk nog meer fietsvrienden waar we vrolijk naar konden zwaaien. Op de weg terug naar Purmerend, kwamen we nog iemand tegen die onze alle lof toesprak, hoe netjes we als groep presenteren, netjes naast elkaar of solo, dit soort opmerkingen mogen wij ons ter harte nemen en ons trots maken dat wij dit in deze lastige tijd zo oppakken. Vanaf Purmerend ging de route naar Amsterdam-Noord, en hoewel het wat lastiger te zien was, konden we hier ook weer even zwaaien. Kortom het was een bijzondere ervaring en een grote dank voor het idee en de organisatie van deze rit.

Voor volgende week staat er weer een mooie rit op de planning op basis van het Fly By Zwaai By concept. Meer info hierover volgt in de loop van de week.