Verslag

Formule 1

De nacht van zaterdag op zondag vormt een slechte voorbereiding voor onze rit van vandaag. Bij aankomst bij het vertrekpunt is dit het belangrijkste gepreksthema. Veel van de mannen hebben een matige nachtrust gehad door de hoge temperaturen. Gerben had ook nog een klein loge in huis die haar aanwezigheid in de vroege morgen nog even kenbaar maakte.  Toch is de groep groter dan je normaal gesproken in de vakantietijd zou verwachten. Het vroegere vertrek  (8 uur)in verband met de warmte vormt ook kennelijk geen belemmering. Zelf een, altijd welkome gastrijder, heeft zich aan het gezelschap toegevoegd. 

Simon heeft een mooie route uitgezet in de richting van Hoorn en neemt in het begin de kop om zo de groep in de juiste richting te navigeren. Gerben vergezeld hem op de kop maar komt er na een kilometer of 10 toch achter dat het gebrek aan nachtrust geen goede basis vormt voor het kopwerk. De wind is toch wel rond kracht 3 a 4 en dat vergt van de mannen voorop toch wel het nodige. Bij het Alkmaardermeer wordt de kop overgenomen en draait de ploeg richting West Graftdijk. We rijden pas net langs het kanaal als er vanuit de groep luid “lek” wordt geroepen. 

Glas op de weg is normaal gesproken de oorzaak van vele lekke banden maar bij ons vormt het, of beter gezegd hij, vaak de oplossing. We hebben onze groepsmechanicien Edwin vandaag bij ons en hij gaat al snel aan de slag om het probleem te verhelpen. De stilstaande oranje groep trekt ook de aandacht van een van de omwonenden die direct met een traditionele fietspomp komt aanlopen. We bedanken de man uiteraard beleefd.  Nadat hij kennis heeft genomen van onze hight tech portable compressor loopt hij weer hoofdschuddend terug naar huis met de woorden “ het is wel duidelijk dat ik al een tijdje niet meer gefietst heb”. We stappen weer op en de stilstand zorgt er even voor dat de benen weer even opgewarmd moeten worden ondanks het warme weer. Bij het pontje van Spijkerboor draaien we richting Schermerhorn en vervolgens richting Ursem. Via een lus ten westen van Hoorn draaien we toch weer over  onverwachte wegen heen die ons uiteindelijk op de IJsselmeerdijk bij Schellinkhout brengen. We komen veel fietsende buitenlandse toeristen en onze oranje groep in (te) strak lycra geperste groep mannen van middelbare leeftijd trekt weer de nodige aandacht. Of zullen er nog steeds gropesleden tussen rijden denken dat het met onze flitsende rijstijl te maken heeft (l.o.l.). De dijk leidt ons uiteindelijk Hoorn in waar we onszelf bij de haven op koffie met appelgebak trakteren. Er zitten nog twee andere fietsgroepen op het terras met een aantal bekenden. De sfeer is gemoedelijk en de neiging bestaat om nog maar ff te blijven zitten om gezelllig te kletsen; maar dat gaan we natuurlijk niet doen!! 

We stappen op en wurmen ons door het centrum van Hoorn om de IJsselmeerdijk vervolgens weer op te pakken. Bert komt naast me rijden. Altijd gezellig als de grote blauwe smurf (vanwege zijn opvallende blauwe fiets) ff gezellig komt kletsen. We rijden via de Beemster richting Purmerend. Daar aangekomen wordt besloten om het einde van de route te wijzigen en over de welbekende Noorderweg terug te rijden. Dat heeft op deze groep altijd een bijzonder snelheidverhogend effect op de een of andere manier. Zal het te maken met de formule 1 van vanmiddag. Is het een voorteken? Rob en uw rijdende reporter komen voorop te rijden en voeren het tempo langzaam maar zeker op om voortijdige “ontsnappingen” te voorkomen. Het tempo zit op 2/3 van de Noorderweg boven de 40 km p/u maar een paar man weten het tempo nog verder op te voeren. Uw rijdende reporter moet eerlijk gezegd op dat stukje wel ff afhaken. Thuisgekomen blijken er op dit stukje toch de nodige Pr’s gesneuveld te zijn. 

Inmiddels heb ik net de F1 bekeken. Kennelijk was de vorm van vanmorgen een gunstig voorteken. 

Wederom een prachtige dag met een matige maar verkoelende wind. Op naar nog een paar extra warme dagen !!

Marcinello uw rijdende reporter