Verslag

Geen zondagsrit

De afgelopen week en dit weekend zijn natuurlijk zeer uitzonderlijk. Het Corona virus verspreidt zich in een razend tempo door de wereld en beïnvloedt inmiddels ons dagelijks leven in hoge mate. Een gebeurtenis op mondiaal niveau die zijn gelijke niet kent. Niet echt gepast om op onze site een semi grappige registratie van fietsactiviteiten te publiceren. Eerder deze week hebben wij als fietsvrienden al afgesproken om de georganiseerde groepsactiviteiten stop te zetten. Natuurlijk wordt er nog steeds gereden. Dit gebeurde, voor zover te overzien, individueel of in groepen van maximaal vier man. Inmiddels, vanaf hedenmiddag, zitten we reeds op twee man met de voorgeschreven afstand van 1,5 meter. 

Uw rijdende reporter heeft vandaag een ronde gefietst (met zijn tweeën). Onderweg was het gelukkig zichtbaar dat er vrijwel geen grote groepen meer fietsen. De harde noodzaak begint kennelijk door te dringen bij geheel fietsend Nederland. Het zou natuurlijk nog fijner zijn als ALLE fietsgroepen besluiten om voorlopig niet collectief op pad te gaan. Het is jammer, en misschien is het woord verontrustend beter op zijn plaats, dat dit besef buiten de fietsgemeenschap kennelijk nog niet overal in de samenleving is doorgedrongen. Zonder belerend over te willen komen is het onbegrijpelijk dat mensen niet de kleine moeite willen nemen om 1,5 meter afstand te houden. Het is heel simpel mensen;

1,5 meter afstand leidt tot minder doden!!  Ons gedrag kan levens sparen!!!! Afstand houden lijkt mij daarvoor een kleine moeite. 

Laten wij ons als groep fietsvrienden en lezers inzetten om deze boodschap over te brengen zodat uw rijdende reporter binnenkort positiever nieuws kan brengen. In de tussentijd wens ik iedereen een goede gezondheid toe.

Marcinello uw rijdende reporter.