Verslag

Het feest is weer begonnen.

Dat is weer ff lang geleden dat we verzamelden bij ons vertrekpunt bij de brandweer op zondagochtend om 08.30 uur !! Door het opheffen van de maatregelen en het rijzen van de temperatuur zijn er weer een behoorlijk aantal oranje mannen uit de winterstand gekomen. Deze morgen zestien om precies te zijn. Iets te veel volgens de normen maar met een beetje extra afstand prima te doen. Toch nog wel een beetje onwennig start de groep om klokslag 08.30 uur voor een ritje Bergen. 

De gebruikelijke kopmannen weer voorop waaronder Simon/Simon voor de navigatie. Als ik even om me heen kijk dan is aan de fietsen te zien dat het wintergevoel nog niet helemaal verdwenen is. Het is een mix van pekelfietsen, mtb’s en strandfietsen. Sommigen hebben hun zomerkarretje alweer van stal gehaald waaronder……. (ik heb met  Jordy J afgesproken om geen namen te noemen). Toch nog een beetje onzekerheid over de vorm? Dit blijkt echter volkomen onterecht want bijna iedereen heeft toch, veelal onder de radar, wel enige trainingsarbeid verricht in de winter. Kennelijk gaat het voor een paar mannen nog ff te hard aan het begin van het nieuwe seizoen. Ronald K en Ronald H vinden het in de buurt van Heemskerk welletjes geweest. Komt goed mannen; we hebben nog een heel seizoen voor ons!!

Via Heemskerk en Castricum laveert het oranje lint zich in een gestaag tempo richting Bergen. Het voelt al snel weer als vanouds. Zelfs het slappe ge-OH is binnen de kortste keren weer op het piekniveau van vorig seizoen. Eerlijk gezegd maakt dat het fietsen met de groep ook zo leuk. Natuurlijk is de prestatie belangrijk maar ontspanning en plezier wegen minstens even zwaar. Stephan heeft vandaag, ondanks dat we in een bekend gebied rijden, de route zo in elkaar gezet dat er toch weer een aantal weggetjes in zitten waar je niet vaak komt. Goed geregeld Steef. We zien weer uit naar alle verassingen die we ongetwijfeld weer gaan meemaken dit seizoen. Via Bergen belanden we in Alkmaar waar we ons nestelen op het buitenterras onder de heaters. Het lijkt wel voorjaar. Lekker bakkie koffie en appeltaart erbij !! De zekerheid dat we op het restant van de rit voornamelijk wind in de rug hebben maakt het plezier nog groter. Iedereen neemt de gelegenheid om ff lekker bij te kletsen. Sommigen hebben elkaar soms een paar maanden niet gesproken. Het is wel verleidelijk om te blijven zitten maar we zetten ons na een minuut of twintig toch maar weer in beweging.

 

Nog een restantje door Alkmaar en via het Noord Hollands kanaal naar de brug bij het Alkmaardermeer. Daar gaan we rechtsaf om onze weg langs het Noord Hollands kanaal te vervolgen. Uw rijdende reporter, woonachtig in het mondaine Oostknollendam ziet er al naar uit om door de groep thuis te worden afgeleverd en deelt zijn vreugde ook met de groep. Steef houdt zijn mond. Bij Spijkerboor gaan we rechtsaf maar niet na de brug maar voor de brug !! Dus daarom hield Steef zijn mond J. Never a dull day !!

Het laatste stukje naar Westknollendam is nog wel ff klussen tegen de wind in maar ons nieuwe talent Raymond en onze die hard routinier Cees draaien hun hand niet om voor het kopwerk. Goed gedaan mannen! Via Wormerveer gaan we over de Clausbrug weer op huis aan. Mark H voorop. Het zal toch niet het eerste Hinnetje van het seizoen worden? Maar Mark houdt zijn kruit nog droog. Hij blijft gestaag door rijden zonder het tempo noemenswaardig te verhogen. 

Al met al weer een prachtig mooie rit en een feest om iedereen weer te zien. Hier raken we allemaal weer gemotiveerd van na alle kou en Covid ellende.Het gaat zeker een mooi seizoen worden. Ik zie er naar uit en zal de lezers natuurlijk weer regelmatig op de hoogte houden van onze avonturen.

Marcinelllo uw rijdende reporter