Verslag

Het programma voor dit voorjaar.

Ik weet zeker dat iedere fietsvriend die dit leest nu rechtop in zijn stoel zit. Helaas; wel een beetje gemeen maar dat is op dit moment natuurlijk niet mogelijk. We zitten op een lastig punt in de tijd. De Covid besmetting lijkt wereldwijd zeker nog niet onder controle te zijn. Het zal nog wel enkele weken tot maanden duren voordat we invulling kunnen geven aan de titel van dit stukje. Maar er is tegelijkertijd ruimte voor optimisme. De eerste vaccinaties vinden plaats en gedurende het voorjaar zal er zeker ruimte ontstaan om langzamerhand weer te werken naar een situatie waarin wij als fietsvrienden onze sport weer op de favoriete wijze, als groep, kunnen beleven.

In de tussentijd is er natuurlijk ruimte voor individuele trainingen. Niet zo leuk maar als het er op aankomst wel effectief. Je kunt je immers niet even lekker in de groep verschuilen op een moment dat het lastiger wordt. Deze vorm van training vraagt daarom toch meer van je. Het positieve effect is dat het zeker je mentale hardheid ten goede komt. Dit moet toch resulteren in een bloedvorm van de meeste fietsvrienden dit voorjaar. In de tussentijd wordt er natuurlijk door onze organisatoren achter de schermen alweer hard nagedacht over wat we binnen de beperkingen kunnen doen de komende weken en, een stapje verder, wat we weer kunnen doen als de beperkingen er weer langzaam afgaan. Zal het mogelijk zijn om onze zondagsritten met de gehele groep weer te doen? Wat zal er met de Home Ride gebeuren? Niet alleen belangrijk voor onszelf maar minstens zo belangrijk voor het goede doel dat we hiermee ondersteunen. Zal het dit jaar lukken om een openingsrit te rijden? Wat gebeurt er met de fietsvakantie? Zal het dit jaar wel lukken om in september met de oranje colonne door de bergen van Noord-Italië te cruisen? Ligt er nog een gezellige rit in Zeeland in het verschiet?

Allemaal vragen waar we het liefst vandaag nog antwoorden op willen hebben. Maar helaas! Laten we ons vasthouden aan 1 ding. Vanaf hier kan het alleen maar de goede kant opgaan. In Nederland lijkt het de laatste dagen nu eindelijk al een beetje het geval. Het aantal besmettingen loopt terug en de vaccinatie begint op stoom te komen. Het lijkt allemaal nog een kwestie van tijd voordat het probleem onder controle is. Hoeveel tijd? Dat is een vraag die lastig te beantwoorden is. Een ding is zeker. De situatie zal zich vanaf dit punt alleen maar verbeteren!! 

In de tussentijd kunnen we de getrainde mentale hardheid inzetten om keer op keer, alleen of met zijn tweeën, toch weer de weg op te zoeken zodat we naadloos de draad weer op kunnen pakken als de ruimte er voor is. 

Hou vol mannen er schijnt licht aan het eind van de tunnel !!!!!

Marcinello uw rijdende reporter.