Verslag

Hoor de wind waait door de bomen

Niet echt een tekst die je in deze tijd van het jaar verwacht maar vanmorgen worden we wakker met windkracht 5 met windstoten naar 6. De buienradar voorspelt ook weinig goeds. Het regent dan ook, hoe toepasselijk, afmeldingen in de groepsapp. Uw rijdende reporter waagt het er toch op. Het lijkt er op dat er nog een deel van de groep gaat. De pekelfiets wordt vandaag gekozen gezien het uitdagende weer. Deze fiets heeft ook het voordeel van iets minder extreme velgen waardoor de zijwindgevoeligheid ook minder is bij deze omstandigheden.

Op naar de verzamelplaats. Maar wat is dat nu????? Na 1 kilometer blijkt uw rijdende reporter al lek te rijden. Na een korte overweging neem ik het besluit om terug te lopen en de andere fiets te pakken. Ik app nog even in de groepsapp in de hoop om alsnog aansluiting met de groep te krijgen. Een reactie blijft uit. Dat is vreemd!!

Naar later blijkt is er uiteindelijk helemaal geen fietsvriend vertrokken.

Na een kwartier wandelen kom ik thuis aan. De fiets omgewisseld en weer op pad. Het is inmiddels 08.45 uur en gezien het uitblijven van een reactie op de groepsapp besluit ik een solorit te maken.

De regen is niet hevig maar door de bijkomende wind worden de clubkleuren toch snel donker i.p.v. licht oranje.

Ik rij het eerste stuk richting pont Buitenhuizen tegen de wind in. De eerste fietser kom ik pas vlakbij de pont tegen. Niet zo raar met deze weersomstandigheden. Over Beverwijk gaat het dwars door de polder richting Heemskerk.

Bij het oorlogsmuseum draai ik het fietspad op richting Heemskerk en krijg een forse windvlaag van de linkerkant met als gevolg dat ik  de bocht niet hou en noodgedwongen een stuk door het gras moet rijden. Gelukkig loopt het goed af maar ik begin er toch aan te twijfelen of het niet een signaal is om toch maar direct richting huis te rijden.

De computer geeft echter pas 25 km aan en dat zou inhouden dat ik met 35 km al weer thuis zou zijn. Daar heb Ik heb me toch niet voor laten nat regenen!! Dooooooooorrrrrr!! En ik vervolg mijn weg over Castricum, Heiloo en Alkmaar. Daar komt een flauw zonnetje door en de zonnebril kan weer op. Zal het vandaag dan toch nog goed komen? Bij de Westfriesche brug in Alkmaar pak ik de route langs het Noordhollands kanaal richting het Alkmaardermeer. Dat stukje valt toch nog ff tegen met de wind schuin van voren. Gelukkig biedt de dijk enige beschutting.

Bij het Alkmaardermeer de zojuist vernieuwde brug over om de laatste tien kilometer te voltooien. We zijn er bijna, we zijn er bijna maar nog niet helemaal. Want wat is dat !!!!! Toch niet weer !!! Ik hoor gesis en de voorband loopt binnen enkele meters volledig leeg. GX@%#&$$%$##(betekenis zelf in te vullen maar laat zich raden). Had ik dan toch naar het voorteken moeten luisteren?

Er zit niets anders op dan de binnenband te wisselen in de berm. De tweede keer in het gras vandaag. Bij controle van de buitenband blijkt er een stukje glas in te zitten. Gelukkig gaat de buitenband er redelijk soepel af en kan ik snel de binnenband vervangen. Nog ff oppompen en ik kan weer verder. Dat blijkt echter een misrekening. Na veel pompen komt er echt geen lucht in de band. Lekker weer !!

De pomp controleren, het ventiel controleren, nogmaals controleren, maar dat alles blijkt het niet te zijn. Een vriendelijke voorbijganger helpt me even en we komen er achter dat de nieuwe binnenband op een naad lekt. Waarschijnlijk een fabricagefout. Daar heb ik ff geen rekening mee gehouden. Een andere band heb ik niet meer bij me.

Ook de zwager van Ronald H. stopt nog even om te vragen of hij iets kan doen maar helaas….

Er zit niets anders op dan het thuisfront weer in te schakelen en me op te laten halen.

Thuis aangekomen maakt een warme douche weer veel goed en kan uw rijdende reporter toch uiteindelijk weer met enige voldoening terugkijken op een uitdagend ritje.

Volgende keer beter en hopelijk weer met de groep.

Tot volgende week

Marcinello uw rijdende reporter