Verslag

Ja Hoor !!!!

Eindelijk weer terug bij een soort van normale situatie.

Afgelopen zondag vertrekken wij met twee ploegen van circa tien man vanaf het vertrekpunt bij de brandweer.

Stephan stelt ter plekke voor om de indeling bij de mensen zelf te laten hetgeen natuurlijk niet werkt.  Hij probeert enige richting te geven door de eerste groep als snel te benoemen en de tweede groep als langzaam. Het laatste label trekt natuurlijk bij menige racefietser geen volle zalen. Gekscherend wordt er nog de term revalidatiegroep aan toegevoegd om het nog ingewikkelder te maken. Voer voor discussie en opmerkingen op een vroege zondagmorgen.

Nadat het stof is gedaald gaan we dan toch in twee groepen op pad voor een ronde kris kras rondom de Zaanstreek.

Uw rijdende reporter heeft “ het genoegen” om in de eerste, vermeende, snelle groep te starten. Stephan rijdt voorop en heeft kennelijk het gevoel dat er daadwerkelijk aan het begrip  “snel”  invulling gegeven moeten worden. Het gas gaat er gelijk op en gedurende de hele rit niet meer af.

Het begrip kris-kras is ook zeker van toepassing. We draaien en keren ons een weg rondom de Zaanstreek. Het oranje lint zoekt zijn weg over Krommenie, Uitgeest, Assendelft, Heemskerk en Castricum naar Beverwijk. Daar aangekomen hebben wij de tussenstop bij de Smaeckkamer voor de koffie. We zitten met zijn allen in de tuin in het zonnetje. Dat is ff genieten. De gezelligheid stijgt zeker als ook de tweede  groep ook arriveert. Het voelt, afgezien van de afstand, weer bijna pre Corona. Helaas geldt dit vandaag ook voor de appeltaart. Het lijkt wel of de taart pre Corona in de vriezer is gegaan en er vandaag weer is uitgehaald. Jammer; normaal gesproken is deze hier van prima kwaliteit. De grote portie kan het gebrek aan kwaliteit ook niet verbloemen. Volgende keer beter hopen we maar.

tip voor de kok 😉

Op naar de tweede helft. Gelukkig met iets minder keren en draaien maar wel in een gelijkblijvend tempo rijden we richting Assendelft en Westzaan. Hier heeft Stephan in de route een kleine psychische uitdaging aangebracht. Op 80 km arriveren we bij de Watertoren bij Nauerna. Normaal gesproken een punt waar je direct naar huis rijdt. Jammer maar helaas !!De route wordt in omgekeerde richting vervolgd langs de Vaart naar Nauerna. We volgen de dijk richting Zaandam en dan uiteindelijk draaien de sturen richting Wormerveer. Op de Provincialeweg komen we in tegengestelde richting diverse leden van de tweede groep tegen die kennelijk de kortste route naar huis hebben gekozen i.p.v. het psychische gevecht aan te gaan.

We arriveren rond de middag in Wormer met een zeeeeerrrrr voldaan gevoel. Mooi weer, nagenoeg de hele groep bij elkaar en een uitdagende route. Prachtig. Dit is zoals het moet zijn.

De zomervakantie breekt aan dus wellicht in de komende weken geen wekelijks verslag.

Fijne vakantie gewenst

Marcinello uw rijdende reporter.