Verslag

Jubileumeditie

Maandag een ongebruikelijk moment voor een verslag van uw rijdende reporter maar daar is dan vandaag (12 oktober 2020) ook wel aanleiding voor. 

Het is namelijk 50; ja 50 !! jaar geleden dat Jeroen K, beter bekend als de Knup, het levenslicht zag. Zijn ouders moeten ongetwijfeld ontzettend blij met hem geweest zijn zolang hij nog in zijn wiegje lag maar zonder de hele historie te kennen moet het daarna, om het maar zachtjes te zeggen, een opvoedkundige uitdaging zijn geweest. Waar is dat nu op gebaseerd. Wel als we als groepsleden de hedendaagse stand van zaken bekijken kunnen we alleen maar concluderen dat Jeroen altijd wel boven het maaiveld uitsteekt. Gelukkig altijd op een positieve manier hoor!! Is het niet als Chef-kok in de keuken dan is het wel als presentator bij de grote uitvaartmuziek quiz in Frankrijk of als DJ bij de BBQ. Ook is Jeroen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te vinden bij het opruimen van de laatste restanten alcoholische drank aan het einde van de avond. Kortom een groot brok energie en een prominent en gewaardeerd lid van de groep fietsvrienden. 

Namens alle groepsleden gefeliciteerd Jeroen!!!!!

Nu is dit deel van de website eigenlijk aangewezen voor een verslag van de op zondag gemaakte rit dus maar even over tot de orde van de dag. Gisteren een heerlijke geïmproviseerde rit gereden. De WhatsApp toonde alweer vroeg berichten van groepsleden die zich toch grote zorgen maken over de weersvoorspellingen. Uw rijdende reporter heeft nu ook niet bepaald een voorkeur voor een nat pak maar een persoonlijke inschatting, ondersteund door diverse weerberichten, zegt dat het zo nog maar eens mee kan vallen. 

Op naar ons vertrekpunt bij de brandweer dus maar. Daar aangekomen blijkt er nog een select groepje vijf andere enthousiastelingen klaar te staan. Het door onze stamoudste Stephan, vooruitlopend op de maatregelen van morgenavond, opsplitsen van de groep in viertallen is dus niet nodig. We overleggen even kort en besluiten de Noordwestenwind het hoofd te bieden door richting Schoorl te rijden. Door de Schermer rijden we naar Alkmaar en Bergen. Ter hoogte van Bergen zien we in de verte de weersverandering aankomen. We besluiten de route toch maar aan te passen door richting Egmond te rijden. Tijdens een korte tussenstop in het duingebied worden we onverwachts getrakteerd op een heerlijk najaarszonnetje. Een waardige vervanger voor de koffie met taart die i.v.m. de maatregelen niet mogelijk is. By the way ook nog beter om de voorraad wintergewicht binnen de perken te houden!! Na de inwendige mens te hebben verzorgd met verantwoorde gelletjes en sportdrank pakken we snel de draad weer op. We belanden, ondersteund door een lekkere rugwind, via de klinkerweg in de duinen in Heemskerk en ronden de rit af via Assendelft en Busch en Dam, Krommenie en Wormerveer. Ondanks dat de naamgever van het fenomeen wel mee rijdt ff geen Hinnetje vandaag. Ronald heeft twee weken niet aan kunnen aanhaken en kan zich er vandaag niet toe zetten om aan het einde van de rit nog alle reserves aan te spreken en een maximale krachtexplosie los te laten. Aan het einde van de rit lukt het de wolken niet meer om de regen nog even voor ons te omarmen. Het begint zachtjes te spetteren maar dat kan het plezier van de rit niet meer bederven. Thuis aangekomen de fiets even afgespoten en daarna heerlijk ook zelf even onder de douche. 

Een onverwacht heerlijke en bijna geheel droge rit. Wat een feest is fietsen toch!!!

Tot volgende week, 

Marcinello uw rijdende reporter.