Verslag

Rondje Nigtevecht of toch niet?

Soms blijkt een beslissing over het al dan niet door laten gaan van zoiets als een ‘eenvoudig rondje fietsen’ toch lastiger dan gedacht. Hoewel de weersomstandigheden voor het eerst sinds weken weer goed zijn ontstaat er voorafgaand aan de geplande rit een app gesprek of doorgang al dan niet verantwoord is.

Uiteindelijk wordt het aan een ieders eigen interpretatie overgelaten waarbij er geen foute of goede beslissing is. Dit zijn immers zeer bijzondere omstandigheden. Uiteindelijk blijken de fietskriebels bij de meeste fietsvrienden inmiddels zo groot dat er geen houden aan is. Met 20 (!!!) man gaan we zondagochtend van start.

Opvallend dat het zomermateriaal weer tevoorschijn komt. Het plaatje van de goed gepoetste en geconserveerde racefietsen wordt compleet gemaakt door de nieuwe clubtenues die eerder deze week gearriveerd zijn. Ziet er goed uit hoor. Complimenten aan Marcel, Stephan en Edwin (en anderen) die dit hebben georganiseerd en uiteraard grote dank aan onze sponsors!!! We kunnen weer voor de kraam langs.

Ook opvallend is dat er weer een aantal rijders uit de winterslaap lijken te komen. Best gedurfd met een rit van 100 km voor de boeg. De omstandigheden zijn fantastisch echter de wind blijkt nog wel een factor om serieus rekening mee te houden. Uw rijdende reporter komt gezamenlijk met Stephan voorop te rijden. Een stevige klus met deze wind. Als extra uitdaging blijkt de navigatie ook nog wat moeite te hebben met de route die van onze vernieuwde website is gedownload.

Voor alle lezers: neem een kijkje want de website ziet er door het harde werk van Dennis en Simon weer geweldig uit!! Gelukkig heeft Stephan de route goed in het hoofd zitten en kunnen we eigenlijk bijna wel zonder navigatie. De route leidt ons via het Kalf naar Zaandam Zuid en via Amsterdam Noord over de Schellingwoude bruggen richting het zuiden. De sfeer is opperbest blijkend uit de drukke gesprekken in de groep. Of wordt er nu stiekem geprofiteerd van het kopwerk? Volgens planning belanden we uiteindelijk in Nigtevecht waar Stephan heeft geregeld dat de lokale uitbater van een restaurant de mogelijkheid wordt gegeven om zijn zondag (in ieder geval qua omzet) goed te beginnen.

Naar later op de dag blijkt kan dit ook voorlopig de laatste omzet zijn geweest. 
Na de pauze gaat het met voornamelijk wind in de rug terug langs de Vecht. Wat een feest. Een fantastische route waar je normaal gesproken gezien de onoverzichtelijkheid en de breedte enorm goed moet opletten. Helemaal met de grootte van de groep. Echter nu is het gezien het het Corana virus toch een stuk rustiger zodat we optimaal kunnen genieten. Cruijff zou zeggen ieder nadeel hebt zijn voordeel. Via Weesp belanden we weer in Amsterdam waar we over de smalle fietspaden parallel aan de snelweg (1 op1) weer in het Twiske aankomen.

De eerste vermoeidheid begint zich bij enkelen nu echt aan te dienen. 
Het tempo wordt er iets af gehaald maar bij de Jagersplas blijkt er toch nog een verassend omweggetje op het programma te staan. Met 90 km op de teller begint het moraal bij enkelen toch wel door het nulpunt te zakken. Onze grote steun en toeverlaat Marcel G besluit om de rit via de korte route af te maken. Het commentaar is natuurlijk niet van de lucht. Vrijwel tegelijkertijd haken er ook nog enkele andere rijders af die dichterbij huis zijn dan bij het uiteindelijke eindpunt Wormer. De resterende renners zorgen nog voor wat toeristische aandacht op de Zaanse Schans en belanden 10 minuten later weer in Wormer. 

We kunnen al met al op een fantastische rit terugkijken waarbij een vreemd gevoel over het Corona virus toch, bewust of onbewust, het enthousiasme wel een beetje dempt. Thuisgekomen wordt uw rijdende reporter direct opgeslokt door de zakelijke gevolgen van het Corona virus. 
Wel leuk om op dinsdagavond van een van de fietsvrienden een appje te ontvangen met de tekst ‘waar blijft het verslag nou?’. Vandaag voor het eerst tussen alle zakelijke Corona perikelen even een momentje gevonden om het bovenstaande toch nog maar even op papier te zetten. Ik weet niet hoe het u als lezer vergaat maar de zaken lijken zich per dag te wijzigen. Wat een hectiek!! We zullen moeten ervaren hoe dit zich gaat ontwikkelen. Een ding staat vast; dit gaat ook gevolgen hebben voor de geplande ritten, deelname aan evenementen enz. Ik wens iedere lezer en zijn familie en bekenden een goede gezondheid toe.  

Marcinello