Verslag

Vakantiebespiegelingen van de rijdende reporter 

De vakantieperiode is traditioneel een periode van bezinning en reflectie. Zo ook bij uw rijdende reporter. Dit keer een poging om te beschrijven wie of wat de Fietsvrienden Wormer eigenlijk zijn.  

In het oh-zo-schilderachtige Wormer vormen wij een bonte verzameling fietsvrienden, die een vereniging vormen en het tegelijkertijd niet zijn. Onze zelfsturende groep heeft geen bestuur en leden maar alles wordt op vrijwillige basis geregeld. Veel taken worden automatisch opgepakt zonder dat hiervoor overlegd hoeft te worden. Best wel uniek!! 

Hoewel we voornamelijk bestaan uit, vaak iets gezette, mannen tussen de 40 en 70 jaar oud, is er een grote diversiteit in de groep.  Zo zijn er bijvoorbeeld een rijdende banketbakker, een vastgoedinvesteerder, een administrateur en een aannemer maar er zijn ook diverse pensionado’s die regelmatig deelnemen aan de ritten.  

Het begon allemaal als een groep vrienden met een groengele basis die gezellig in het weekend samen fietsten. Nu is het inmiddels uitgegroeid tot een hechte wielercommunity die steevast elke vier weken een grootse prestatie levert op de maandborrel. De meeste van onze andere prestaties starten op zondagmorgen bij de brandweer.  

Als we eenmaal op de fiets zitten proberen we door onze state of art materialen en onze opvallende oranje lycra outfits zeer professioneel over te komen.  

De werkelijkheid laat zich echter het beste samenvatten als; deel de snelheid van de renners in de tour de France door 3 en vermenigvuldig het gewicht van de rijders met factor 2. Daar boven op kun je de factor plezier zeker met factor 4 vermenigvuldigen. 

Het is nu ook weer niet zo dat we het niveau van de seniorengym niet overstijgen. Ik durf best de bewering aan dat we ons ten opzichte van onze leeftijdgenoten qua inzet en conditie zeer positief onderscheiden.  

Jaarlijks plannen we lange tochten zoals een traditionele openingstocht aan het begin van 

het seizoen en nemen we deel aan evenementen zoals bijvoorbeeld de Homeride. 

Als kers op de taart organiseren we ook fietsvakanties. We ontsnappen dan aan ons normale, alledaagse, leven om ons te vermaken met nog meer fietsen en vooral nog meer slap ge o.h. (gecorrigeerd door de redactie), maar dan op locaties in het buitenland.  

Onder de bezielende leiding van een grote groep vrijwilligers slagen we er telkens weer in om fietsen toch nog aantrekkelijker te maken door het te doen op plekken  waar we nog nooit geweest zijn. 

En de winters in Wormer? Dan splitst de groep zich op in grofweg drieën. Eén deel van de rijders verovert de modderige paden in de bossen met de Mountainbike. Een andere groep zoekt gedurende de winter de afwisseling meer met de strandfiets langs de kustlijn. De die hards op de weg gaan ook “gewoon” door. Vaak wel met ander materiaal zoals pekelfietsen, mtb’s of strandfietsen. Keuze genoeg dus om er in de winter voor te zorgen dat de winterkilo’s enigszins onder controle blijven en de fitheid op orde blijft.  

We zijn een groep met een gemeenschappelijke basis. Allereerst passie voor fietsen in wat voor vorm dan ook. De spullen zijn altijd goed in orde. Veiligheid staat hoog in het vaandel. Geen ge …. onderweg. We willen allemaal weer aan de slag de volgende dag. Last but not least dit alles doen we met groot plezier, een goeie sfeer en gezelligheid. 

Nu ik zo naar mijn laatste alinea kijk had ik dit stukje ook in een paar regels kunnen maken. Maar goed als rijdende reporter heb ik gedurende de zomerperiode ook wat training nodig op het gebied van schrijfvaardigheid. Wie weet draagt het ook bij om gedurende de vakantieperiode de motivatie enigszins op peil te houden.  

Tot de volgende!! 

Marcinello uw rijdende reporter