Verslag

Verslag van de Woensdagavondtraining Fietsvrienden Wormer / verdere voorbereiding van de Homeride 

Op woensdagavond stond er een uitdagende rit op het programma voor de FVW Fietsvrienden Wormer. De route voerde ons door het prachtige landschap van de Schermer en Beemster, een perfecte voorbereiding op de aankomende Homeride eind juni 2023. Met een afstand van ongeveer 50 km en een hoog tempo lag de focus op het versterken van onze conditie, zodat we de uitdaging van de Homeride met vertrouwen tegemoet kunnen zien. Het weer speelde zeker een rol tijdens de rit. Hoewel we de harde wind als een “fris briesje” zouden kunnen omschrijven, hadden de deelnemers daar wellicht een andere mening over. De wind zorgde voor extra weerstand en maakte de rit des te zwaarder, maar we lieten ons niet ontmoedigen en trapten dapper door (er was tenslotte weinig andere keus 😊.)

Halverwege de rit kregen we een verrassende toevoeging aan onze groep. Onze nieuwe rijder, Willem van ‘t V, sloot zich uit het niets bij ons aan. Met een knipoog kunnen we speculeren dat hij waarschijnlijk met de helikopter achter ons is aangevlogen, aangezien hij te laat bleek te zijn voor de start. Hoe dan ook, Willem vond het de gewoonste zaak van de wereld en sloot naadloos luid pratend aan bij het peloton. Ook opvallend was dat Steef in de Beemster even de rem erop moest gooien bij uw rijdende reporter en Gerben. Ongemerkt hadden we bij het op kop rijden toch ff te strak het tempo erop gezet. Gerben had van mij, overigens onbedoeld, begrepen dat het niet hard genoeg ging. Blijkbaar doen de gereviseerde leidingen bij Gerben goed hun werk. 

Tegen het einde van de rit hadden we volgens onze wegkapitein, Steef, een beloning in het vooruitzicht: een verfrissend goudgeel rakker bij café het Heerenhuis. Echter, Steef had andere plannen en bleef onverminderd het gas erop houden. Met vermoeide benen besloten we dan maar rechtstreeks naar huis te fietsen. Hoewel de belofte van een verfrissing niet werd vervuld, bracht deze onverwachte wending toch een glimlach op onze gezichten. Misschien ook maar beter gezien de vermoeidheid in de benen.

Aan het einde rijden uw rijdende reporter en Edwin G al uitpuffend en nietsvermoedend op de Dorpsstraat in Wormer. Op eens verschijnt er een donkere Audi die ons aan de verkeerde, onze zijde, van de weg tegemoet rijdt. Vol in de ankers. Blijkt Enrico te zijn. Lachen natuurlijk en ff bijgekletst. Al met al was het een productieve training die ons weer een stap verder heeft gebracht in de voorbereiding op de Homeride.. Met elke training komen we dichter bij ons doel en kijken we uit naar de ultieme uitdaging die voor ons ligt.

Tot de volgende trainingen het volgende verslag , Marcinello uw rijdende reporter