Verslag

Verslag zondag 16 augustus

Vanmorgen een gesplitste groep. Een deel van de groep gaat een monsterrit van 224 km maken richting Arnhem en terug en vertrekt reeds vroeg onder de aanvoering van Marco M. Het andere deel van de groep vertrekt als te doen gebruikelijk om 08.30 uur vanaf de Brandweerkazerne. 

Uw rijdende reporter heeft morgen nog een rit voor de boeg dus sluit aan bij de “korte” rit. Excact om 08.30 vertrekken we met 18 man zonder Joep. Toch wel gek want hij had toegezegd om mee te rijden. We hebben net de eerste meters gereden en daar komt onze verloren zoon toch nog aangereden. Gezellig hoor Joep dat je er weer bij bent!! Stephan is er vandaag ook weer bij en hij neemt de kop samen met Gerben op de gouden Koets. De route gaat richting de kop van Noord Holland. Al snel komt de blauwe smurf naast me rijden. Bert zegt: “ik kom maar naast je rijden want anders ga je weer dingen over me schrijven”. Welnu Bert je ziet dat je toch in het stukje staat dus dat maakt niet uit.

Het begin van de route gaat over de Stierop langs het Alkmaardermeer. Op dit tijdstip van de dag nog wel te doen maar door veel leden van de groep verafschuwd omdat het vanwege het smalle fietspad een lastig stuk is waar ook veel incidenten gebeuren. Met name Ronald H, kan het altijd niet nalaten om hierover brommend zijn ongenoegen duidelijk te maken. We komen dit stuk goed door en via Alkmaar belanden we op de oostelijke dijk langs het Noord Hollands Kanaal. Dat is altijd wel ff opletten vanwege de vele wegversmallingen met daarop paaltjes. We hebben vandaag Jaap weer in ons midden en willen natuurlijk voorkomen dat hij zich weer op een hoop rijdt. We hebben immers onze ambulancefietser Marco M niet bij ons want die zit in de andere groep vandaag. Het gaat met Jaap inmiddels weer goed. Dat is fantastisch nieuws waar we allemaal heel blij mee zijn. Hij heeft alleen nog wat last van zijn nek. Dat hoeft natuurlijk niet noodzakelijk een gevolg te zijn van zijn val. De suggestie uit de groep is dat dit net zo goed te maken kan hebben met overbelasting omdat Jaap wel erg veel uit zijn nek kletst. 

Even verder pakken we de Westfriesedijk op maar niet voordat Joep zich voor gemeld heeft om aan te geven dat er vanaf de voorzijde onvoldoende aangekondigd wordt dat er tegenliggers of versmallingen aan komen. Daar houden we natuurlijk rekening mee en de luide brullen en uitgebreide tekens leveren de nodige hilariteit op. De stop ligt pas op 65 km omdat we op de geplande stop niet terecht konden vanwege de lokale kermis. Dat hadden we ook wel kunnen doen maar de mannen kennende zou het eerder het eindpunt worden dan een tussenstop. Stephan heeft een goede alternatieve locatie geregeld en we worden hartelijk ontvangen. 

De appeltaart en de koffie zijn van uitstekende kwaliteit en de bediening is heel erg vriendelijk. Wat wil een mens nog meer op zijn vrije zondag. Na de stop op voor de laatste 40 km. Stephan en Gerben nemen weer (nog steeds) het voortouw. Uw rijdende reporter wentelt zich in het comfort van het peleton. Lekker hoor !! We zakken via Warmenhuizen via Oudorp en Alkmaar af naar de Schermer. Aan het eind van de Schermer draaien we richting de klim bij de brug naar het Alkmaardermeer. Een paar man waaronder de naamgever van dit verschijnsel zetten nog even in voor een (R)“Hinnetje”. Dit houdt in vanuit de comfortabele groep een klein piekmomentje zoeken om vooruit te rijden. Vaak bij een klim of bij het einde van de rit. We passeren de brug en rijden het laatste stuk over het fietspad via Marken Binnen en West Knollendam. Daar blijkt dat Ronald zich toch wel een klein beetje heeft verkeken op zijn eigen Hinnetje. Hij blijft achter hangen. Het lijkt er sterk op dat hij zuurstoftekort heeft. Het zal toch niet net nu onze ambulancebakker niet aanwezig is. Maar gelukkig komt het allemaal goed. Ronald is bij Wormerveer weer een beetje hersteld. Daar splitst de groep zich op en gaat iedereen weer individueel op huis aan. 

Volgende week even geen berichten van uw rijdende reporter in verband met vakantie. 

Iedereen veel fietsplezier toegewenst in de tussentijd. Tot snel weer. 

Marcinello uw rijdende reporter.