Verslag

Vierde DWZB (drive by zwaai by)

Vanmorgen weer vroeg uit de veren. Uw rijdende reporter heeft met Joep een vroeg tijdslot toegewezen gekregen. Het voelt wel fris aan maar door het ontbreken van wind is het goed te doen.  Een zonnige windloze dag voor de boeg. Veel beter wordt het niet in deze tijd van het jaar. Lekkeeeeeeeeeer hoor!!!!

Bij het vertrekpunt treffen we kort, uiteraard op 1,5 mtr, Edwin en Enrico ook nog even die 7 minuten achter ons starten. Enrico op zijn nieuwe fiets. Wat een prachtig ding zeg!! Het gezegde ”je moet toch altijd nog trappen” gaat natuurlijk ook bij deze fiets op. Maar ik denk dat het toch stiekem wel een stukje gemakkelijker, zeker tussen de oren, gaat op zo’n prachtige machine. Veel plezier en veilige kilometers Enrico!!

We rijden bij de start direct verkeerd. Lekker suf hoor!! Omdraaien maar en richting de Enge Wormer. Via de Guisweg en Zaandijk richting de Communicatieweg in Assendelft waar we de polders ten zuiden van Beverwijk induiken. Het begint in vergelijking met vorige weken toch al wat vroeger drukker te worden. Ook is het zaak om rekening te houden met de vele onervaren fietsers op de paden. Zeker op de plekken waar het wat smaller is. Bij Heemskerk en Castricum staan de bollenvelden nog prachtig in bloei. Genieten geblazen dus.

In Castricum zitten navigatie technisch nog wel een paar hobbeltjes. Joep kan het niet natuurlijk niet nalaten om hier even zijn vakkundige “opbouwende” commentaar op los te laten. Nu zou u moeten weten dat Joep na vele onderwijzende pogingen vanuit de groep na maanden nog steeds niet in staat is om zelfs de route maar in zijn eigen Garmin te krijgen. Het commentaar is dan ook snel gepareerd, “volgende week jij maar ff voorop Joepie; moet je wel ff de route uit je hoofd leren”. Het gaat op richting Bergen.

Bij Egmond Binnen treffen we een mede fietsvriend die we vanaf een afstand even niet direct kunnen herkennen. Is het wel een echte?? Misschien is het wel een Chinese kloon die op Ali Baba is besteld. Natuurlijk nooit de kwaliteit van een echte fietsvriend. Deze onzin houdt ons weer ff bezig waardoor de kilometers vlot onder de wielen doorrollen. Voordat we het weten zijn we vlakbij Bergen aangeland waar de route ons over een aantal verrassende weggetjes richting Alkmaar leidt. Via Alkmaar belanden we in de bossen van Heiloo alwaar we kort een aantal fietsvrienden tegenkomen die even een korte pauze houden. Natuurlijk even kort op gepaste afstand gestopt. Kunnen we gelijk even de nieuwe aanwinst van Ron bewonderen. Mooie bak Ron!! We kunnen nu helemaal collectief onze borst natmaken in september.

Bergop ging al goed maar zal nu nog wel sneller gaan. Als ik Ron was zou ik maar een jasje mee nemen om niet te veel af te koelen tijdens het wachten op de rest van de groep bovenop de berg. Via Akersloot een lus naar Alkmaar en weer terug naar Akersloot. Onderweg stoppen we even voor een plaspauze en een gelletje. Voor Joep natuurlijk de overbekende krentenbol. Al snel rijden Enrico, Nico en Edwin voorbij. Dat geeft toch wat kriebels bij Joep dus snel weer opgestapt en de achtervolging ingezet. Bij Uitgeest is het gaatje op enkele honderden meters gedicht. We houden natuurlijk volgens afspraak gepaste afstand.

Bij Uitgeest nog even een toetje. De favoriet van Ronald H. Het fietspad langs het Alkmaardermeer en de Stierop.

Bij uw rijdende reporter levert dit ook wat gemengde gevoelens op; immers laatste keer ging uw rijdende reporter bij de Stierop door een sterke windvlaag onderuit en daardoor Edwin G ook. Gelukkig gaat het allemaal beter dit keer. Het blijft wel opletten trouwens op dit smalle fietspad. Zeker in de drukte van vandaag. Bij de molen de Woudaap geeft de route nog een lusje via Krommenie maar we besluiten langs de Naurnasche vaart rechtstreeks richting Wormerveer te rijden. Door Wormerveer langs het Noorderveld de brug op. Enrico en ondergetekende persen er nog maar een sprintje brug op uit. Uitrollen naar beneden en het zit er weer op. 

Wat een lekkere rit weer. Prachtig weer en een mooie route. Dank aan Dennis en Stephan voor de organisatie!! Over de app zie ik gedurende de dag alleen maar positieve feedback. De route voor volgende week wordt ook alweer aangekondigd. Hopelijk weer zo’n mooie rit.

Tot volgende week.

Uw rijdende reporter Marcinello.